Usein kysytyt kysymykset


Keräämme tähän tavallisimpia kävijöiden kysymyksiä. Jos et löydä vastausta omaan kysymykseesi, ota meihin yhteyttä info(a)arktikavirolahti.fi.
Toivottavasti vastauksista on monelle apua!

Miten löydän Leerviikin tapahtumapaikalle?

Leerviikin virkistysalue löytyy osoitteesta Leerviikintie 120, Virolahti. Sini-valkoiset "arktika"-kyltit ohjaavat risteyksissä.

Suorin ja nopein reitti E18-moottoritieltä Leerviikkiin on poistua moottoritieltä exit 87 ja kulkea Virojoen keskustan läpi Museotielle (3513) kohti Haminaa. Pyterlahden kylän jälkeen kääntyä Virolahden Kirkonkylään ja kirkon jälkeen kääntyä vasemmalle Hurppuun. Leerviikin tienhaarassa on iso Arktika-päivien mainos. Virojoen keskustasta on Leerviikin virkistysalueelle noin 14 km.

Laurin Luontokirkko löytyy Aidaslahdentien varrelta, jonka tienhaara on n. 250m Leerviikintien tienhaarasta eteenpäin.

Julkinen liikenne ei kulje Leerviikkiin. Lähin bussipysäkki on noin 9 km päässä Museotien ja Kirkontien risteyksessä. Tulemme järjestämään bussikuljetuksen Kotka-Karhula-Hamina -reitillä jollekin toukokuun lauantaille, katso lisää

Miten pukeudun Arktika-päiville?

Lämpimästi. Meren rannalla tulee lähes aina. Sisämaassa, esimerkiksi Virojoen kylällä, voi olla hyvinkin lämmin, mutta Leerviikissä tarvitsee kevyttoppatakin. Tuulelta ja sateelta suojaavat päällysvaatteet sekä lämpimät välikerrokset ovat paras vaihtoehto. Myös kevyt pipo on tarpeen viileämpinä päivinä.

Voiko kiikareita lainata?

Tapahtuma-aikana Leerviikissä päivystäviltä lintuoppailta voi lainata kiikareita. Myös Arktika-risteilyillä on lainakiikareita mukana.

Onko Leerviikin virkistysalueella hyvin parkkipaikkoja?

Tapahtuma-alueen parkkipaikalta löytyy yleensä hyvin tilaa. Suosituimpien esitysten aikana parkkipaikka saattaa käydä ahtaaksi ja kannattaa varautua jättämään auto kauemmas tapahtuma-alueesta ja käyttämään mahdollisuuksien mukaan kimppakyytejä.

Voiko matkailuautolla/-vaunulla/teltalla yöpyä Leerviikissä?

Leerviikin virkistyalueella ei sallita yöpymistä, sillä emme halua kilpailla paikallisten majoitusyrittäjien kanssa. Yöpymispaikkoja asuntoautolla/asutovaunulla/teltalla kannatta kysellä Hurpun Tilalta, Vaalimaa Campingistä tai Harjun oppimiskeskuksesta.