Näyttelyt

Minna Pyykön taidenäyttely "Vesilintujen kevään kauneus"

Virolahden Bunkkerimuseolla 3.7. saakka museon aukioloaikoina.

Taiteilijatapaaminen la 21.5. klo 13 Bunkkerimuseolla.

"Olen maalannut lapsesta lähtien. Katselimme silloin isäni kanssa usein taidekirjoja, ja juttelimme taiteilijoista ja kaikesta siitä, mikä välittyy parhaiten kuvina. Lapsuudesta on jäänyt vahva tunne, että kuvataide on totta ja tärkeää. Katselen maailmaa edelleen hyvin paljon kuvataiteilijan silmin, vaikka olenkin toiminut pitkään luontotoimittajana. Teen radioon luonto- ohjelmia, ja tätä kautta olen päässyt tutustumaan erilaisiin ihmisiin, eliöihin ja paikkoihin luonnossa. Mitä pitempään olen tehnyt luontotoimittajan töitä, sitä paremmin olen alkanut ymmärtää, miten ainutlaatuinen suomalainen luonto on. Tämä vaikuttaa maalauksiini, kun tallennan Suomen luonnon eläimiä ja hienoja hetkiä, joita olen luonnossa kokenut.

Arktisten vesilintujen muutto keväisin hämmästyttää vuodesta toiseen, ja Suomenlahti on ehkä paras paikka maailmassa päästä seuraamaan sitä. Olen maalannut paljon vesilintuja, erityisesti haahkoja ja alleja. Yritän saada maalauksiini tallennettua kevään vimman, valon, suuren tilan tunnun. Haluan myös tuoda esiin miten arvokkaita ja ainutlaatuisia vesilinnut ovat. Ne elävät monessa eri elementissä: ilmassa, maalla ja vedessä. Vesilintujen väheneminen tuo maalauksiin myös haikeutta. Maalatessani alleja, haahkoja, tiiroja ja monia muita toivon niille mielessäni kantavia siipiä ja toivoa tulevaisuuteen."

www.minnapyykko.fi

Arktika-näyttely

Arktika-näyttelyyn voit tutustua Leerviikissä viikonloppuisin (pe-su) klo 8-19, arkisin (ma-to) klo 9-18. Tästä pääset tutustumaan myös näyttelyn nettiversioon.