Esitelmät 2018

Tule seuraamaan mielenkiintoisia esitelmiä Arktika-päivien tapahtumapaikalle Leerviikkiin! Esitelmät ja kuvaesittelyt järjestetään tanssilavalla (eli Arktika-ravintolassa).

Metsän lintujen elämää muuttuvassa maailmassa

Lauantaina 12.5.2018 klo 14 Kimmo Ohtonen, Arktika-ravintola
(Huom! Ajankohta vaihtunut!)

Suomen metsiä on muokattu dramaattisesti viime vuosikymmenten aikana. Miten tämä on vaikuttanut metsissä eläviin lintuihin? Onko Gallen-Kallelan palokärjen erämaat vielä olemassa? Entä missä elelee sielunlintu kuukkeli? Mitä linnut voivat kertoa meille metsäluonnon tilasta? Toimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Kimmo Ohtonen on seuraillut metsälintujen elämää lapsesta asti ja pyrkii valokuviensa avulla taltioimaan elämää metsässä ja miten eri lajit selviytyvät muuttuvassa maailmassa

Kimmo Ohtonen Kuva: Antti Ontronen

Kuva: Kimmo Ohtonen

Sudenkorennot - lentävät jalokivet!

Lauantaina 12.5.2018 klo 17 Kauko Tykkyläinen, Arktika-ravintola

Sudenkorento on huippuunsa viritetty evoluution ihme. Kehitystyö on jatkunut jo noin 300 miljoonaa vuotta! Tervetuloa tutustumaan korentojen salaperäiseen elämään!

Immenkorento liihottaa veden yllä.

Ruskohukankorennon naaras munimassa. Kuvat: Kauko Tykkyläinen.

Kansallispuistot - Maamme luonnon helmet

Lauantaina 19.5.2018 klo 18 Tea Karvinen, Arktika-ravintola

Kuvaesitys esittelee kaikki Suomen 40 kansallispuistoa Lemmenjoelta Saaristomerelle ja Itäiselle Suomenlahdelle. Esitys kertoo kansallispuistojen upeimmista kohteista ja tuo esille kunkin puiston erityispiirteet.

Tea Karvinen on Helsingistä pohjoiseen muuttanut rovaniemeläinen ammattiluontokuvaaja ja toimittaja, joka on vuodesta 2010 lähtien viettänyt yli 700 päivää Suomen kansallispuistoissa eri vuoden aikoina.

Niin Tean valokuva- ja tietokirja kuin kuvaesityskin ovat seitsemän vuoden työn tulos. Niiden tekeminen vaati yli 140 000 ajokilometriä, yli 200 vuosittaista matkapäivää, paljon tietokoneella istumista, hyvin aikaisia herätyksiä sekä satoja haastatteluja ja kyselyitä.

Tervetuloa tutustumaan kansallispuistoihimme!

www.teakarvinen.com