Taidetta ja optiikkaa

Foto-Fennica Oy

FotoFennica Oy on kiikareihin ja kaukoputkiin ja niiden lisätarvikkeisiin erikoistunut liike. 25 vuoden kokemus ja päämääränä paras hinta-laatusuhde. Kivijalkakauppa sijaitsee Helsingin Ruoholahdessa.

Foto-Fennican maahantuomia merkkejä ovat Erlebach, Hawke, Mulepack, MR JanGear ja Opticron, tuttuja varmaan entuudestaan. Omia tuotteita ovat FF Staijauskeppi (Finnstick eller Finnpinne) ja DS adapteri.

Foto-Fennican optiikkamyynti Leerviikissä 2022:

ke 18.5.- la 21.5. klo 8.30-19
su 22.5. klo 8.30-13

Swarovskin esittelyvaunu pe 20.5.-su 22.5. klo 8.30-19

Kowan edustaja paikalla la 21.5. klo 8.30-19

HUOM! "Optiikkakeisarin" huutokauppa Leerviikissä la 21.5. klo 16!

Pekka Saikko

Taiteilija Pekka Saikko on ollut kiinnostunut linnuista nuoresta lähtien. Hän on tehnyt kuvitustöitä teoksiin, esimerkiksi Linnunlaulun Suomi –kirja (Otava) ja toimii mm. suomalaisten lintumatkanjärjestäjien Finnaturen ja Early Birdin lintuoppaana kotimaisille ja ulkomaisille ryhmille. Saikko on tehnyt myös luontoaiheisia konsultointitöitä, mm. linnusto- ja sudenkorentoselvityksiä. Hän voitti vuonna 1995 Birdlife Suomen ja Instrumentariumin järjestämän Vuoden lintupiirtäjä -kilpailun työllään Hippiäisuunilintu.

"Maalaustapani perustuu maastossa elävistä malleista tekemiini luonnoksiin ja muistiinpanoihin. Käytän apuna myös valokuvia. Mahdollisuuksien mukaan teen myös värit maastossa. Maalauksen viimeistelen mahdollisimman nopeasti luonnostelun jälkeen, kun havaintotilanteen värit ja valot ovat vielä muistissa. Pääasiassa käytän akvarelleja."

Pekka Saikko

www.pekkasaikko.com